"Retete de Pasti"
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie si se omogenizeaza. Se pun nuca de cocos si faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru biscuiti cu aluatul, apoi se formeaza biscuitii, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un biscuite, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.
Dupa ce biscuitii s-au racit, se ung cu gem de prune si se lipesc cate doi de acelasi fel. Se lasa o ora-doua sa se inchege, apoi ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. Se scufunda, pe rand, cate un biscuite (doar pe jumatate) in ciocolata, apoi se da prin nuca de cocos.
Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.