Sunt super ciocolatosi! Ii multumesc pentru reteta lui any_annette!
Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.
Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor cu mixerul sau cu o lingura, pana ce faina e absorbita total de aluat.
Aluatul obtinut se tine de seara pana dimineta la frigider acoperit cu o folie alimentara de plastic, sa nu faca crusta. A doua zi, pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.
Luam cu o lingurita bucati din aluat cat sa formam o bila cam de 3 cm., le modelam in palma, le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, nu prea apropiate.
Au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat mai mult, depinde de cuptor. Nu-i lasati prea mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior. Asta daca va plac, daca ii vreti mai crocanti, mai lasati vreo 5 min. in plus la cuptor. Dupa ce s-au racit i-am depozitat intr-o cutie de tabla. Sunt buni si dupa mai multe zile.