Biscuiti bicolori - Martisor

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 1 Mar 2013 | 5443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -150 g unt
  • -150 g zahar pudra
  • -1 ou
  • -o lingura esenta vanilie
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -1+1/2 lingurita colorant alimentar rosu
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti bicolori - Martisor:

Se mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei). Oul se amesteca cu zaharul pudra. Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul vanilat si se omogenizeaza bine. Se cerne faina si se amesteca pana se obtine un aluat usor lipicios. Daca este nevoie se mai adauga putina faina.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din ele se adauga colorantul alimentar rosu. Daca nu vreti sa folositi colorant il puteti inlocui cu cacao. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.

Dupa o ora se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de culoare alba si una de culoare rosie...mai mult roz decat rosie. Se ruleaza aluatul, se inveleste din nou in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora. Apoi se taie rulada in felii de 1 cm grosime, si se aseaza in tava  tapetata cu hartie de copt.  Eu am obtinut aproximativ 30 de bucati. Cei drept unii biscuiti au avut dimensiuni mai mici deoarece rulada nu mi-a iesit perfecta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa biscuitii 5 minute in tava sa se raceasca.

Sunt aromati, fragezi si ...dragalasi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori - Martisor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf