Biscoturi

de Doralinda in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 4250 vizualizari

 

De fapt e o reteta greceasca numita "Koulourakia tou paska" adica se fac ptr paste impreuna cu cozonacul care de fapt e ca o briosa, dar eu am folosit forme ptr copii ptr a face ale mele fetite sa manance ( ceea ce nu am reusit cu cea mica!)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cescuta ulei masline
  • 1 ceascuta lapte
  • 1 cescuta suc de la o portocala stoarsa
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi:

Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se ingroasa apoi framantam cu mana. Facem formele dorite si le asezam in tava apoi le ungem cu un alt galbenus amestecat cu putin lapte( daca vrem sa luceasca putin biscoturile, le ungem doar cu albusul). Coacem ptr cca 25-30 min la cuptor preincalzit la 180C ( la cuptorul meu le fac la 160C, deci depinde de fiecare cuptor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza