Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin,la fel am procedat si la mielul de Paste,dupa o reteta postata la categoria “Baituri pentru carne”,am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel,pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:
Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de
Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.
La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat,am incercat daca este facuta cu un varf de cutit,daca lichidul care se scurge este transparent,inseamna ca este gata si poate fi servita,daca nu o mai lasam. am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.
Pofta mare!