Bezele de cartofi

de andreea_angelo in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 50 g margarina sau unt
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de cartofi:

Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn.

Puneti umplutura intr-o punga pt decorarea prajiturilor, care sa aiba capacul in forma de stea. Pe o tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt, facem formele cu pireu, ca la bezele. Ungem bezelele cu albusurile ramase si lasam la copt 15 minute la 200°, pana varful bezelelor se rumeneste.

Se servesc calde. Sunt foarte bune ca si garnitura la carne, dar si la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu piept de pui