Pentru ca mi-au ramas albusurile de la inghetata , am facut primele mele bezele.
Se topesc in gura si puii sunt foarte incantati.
Chiar ma intreb..de ce n-am facut pana acum?:D
Mai simplu de atat nu se poate.
Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa. Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un minut. Marim viteza si mai mixam 1-2 minute, pana ce albusurile-s spuma. Adaugam 1/3 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul.
E timpul sa punem bolul deasupra vasului cu apa. Adaugam in doua reprize zaharul ramas si mixam pana ce albusurile formeaza tepi si nu curg cand invartim bolul cu gura-n jos. Adaugam amidonul si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt. O ungem cu unt. Pornim cuptorul la 150 grade (sau la cat de mic putem).
Punem albusurile batute intr-un posh sau o punga taiata la un colt si spritam bezele pe hartia pentru copt.
Introducem tava la cuptor si lasam pentru 30min usa cuptorului inchisa apoi o intredeschidem si mai lasam 50 minute.