Bezele

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 11529 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas albusurile de la inghetata , am facut primele mele bezele.
Se topesc in gura si puii sunt foarte incantati.
Chiar ma intreb..de ce n-am facut pana acum?:D

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri de ou
  • o cana de zahar pudra(220 gr )
  • 2 lingurite amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Mai simplu de atat nu se poate.

Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa. Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un minut. Marim viteza si mai mixam 1-2 minute, pana ce albusurile-s spuma. Adaugam 1/3 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul.

E timpul sa punem bolul deasupra vasului cu apa. Adaugam in doua reprize zaharul ramas si mixam pana ce albusurile formeaza tepi si nu curg cand invartim bolul cu gura-n jos. Adaugam amidonul si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt. O ungem cu unt. Pornim cuptorul la 150 grade (sau la cat de mic putem).

Punem albusurile batute intr-un posh sau o punga taiata la un colt si spritam bezele pe hartia pentru copt.

Introducem tava la cuptor si lasam pentru 30min usa cuptorului inchisa apoi o intredeschidem si mai lasam 50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (52)

diaconta 1

23.06.2011, 20:46

scumpa de Rocsi auzi cica consuma gaz de numa'pana le face
cre'ca de-aia nu le fac nici eu asta ca sa nu zic ca nu-mi ies

vick_vick 1

23.06.2011, 22:19

si eu vreau!!!

ianculubita 1

26.06.2011, 21:17

chiar ca se topesc in gura,bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"