Beef cu sos de mustar si bere

de cristeena20 in Vita, 20 Mai 2014 | 5216 vizualizari

 

Acest sos este pentru mine the best ever...ador carnea in acest sos.Ae face repede si lasa carnea de vitel sau vaca suculenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de beef potrivit de subtiri
  • sare, piper, praf de usturoi, cimbru verde, vin alb
  • unt (2 linguri), 1 bere mini, 1 cutie mica de concentrat de carne knorr lichid natur
  • 2 linguri mustar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef cu sos de mustar si bere:

- Inainte de a gati carnea pregatim sosul: intr-un vas pe foc amestecam berea cu mustarul si  concentratul d ecarne. amestecam sa omogenizam  si dam deoparte. 

- Carnea se condimenteaza  cu sare, piper, praf de usturoi (sau pasta de usturoi) , adaugam cimbru proaspat si stropim cu putin vin alb. Lasam la marinat cateva ore.

- Intr-o tigaie punem untul la incins si punem feliile de carne . Le lasma cca 2 minute pe o parte si intoarcem. depinde cum va place; eu prefer mediu facute. Apoi turnam sosul de bere cu mustar . Adaugam piper si lasam sa scada sosul sis a se ingroase. La final adaugam smantana lichida si mai lasam sa dea cateva clocote.

- Servim alaturi de orez simplu sau in doua culori, sau paste fierte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef cu sos de mustar si bere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de vita