Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.
Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.
Se simte bine textura si gustul de avocado.
Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).
Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.
Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.
Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).
Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.
Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.
Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.
Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.
Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional).
In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.
Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.
Serviti !
1
Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.