Se pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta. Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o folie sau pe o hartie de copt bari de grosimea dorita (care o da gaura facuta cornetului)si lungimea dorita (nu e regula).
Se pot inveli individual sau nu, dupa preferinta , si se baga la frigider recomandat de seara pana dimineata ca sa se intareasca suficient pentru a putea fi invelite in ciocolata.
Cand acestea s-au intarit (nu vor fi foarte tari) se scot din frigider si se invelesc in ciocolata topita. Se topeste ciocolata pe bain marie sau la microunde dar atentie sa nu fiarba ca se va branzi. Daca e prima data cand topiti ciocolata e mai bine sa o faceti pe bain marie . Cand aceasta s-a topit de tot, se intinde pe o folie alaturi de fiecare dots imparte de lungimea dotsului iar de latime calculati si tineti in cont ca trebuie sa imbrace bara de branza. Se ruleaza dotsul astfel incat ciocolata sa il acopere in intregime si il lasati in folie pana cand ciocolata se intareste. Daca ciocolata nu este prea calda , se va intari in cateva secunde. Daca este prea calda va dura cateva minute. Cand s-a intarit se inlatura folia si se pot servi. Pozele pas cu pas sunt mai vechi si acolo am facut dotsuri lungi si cu ciocolata menaj. Lungimea lor e dupa gustul fiecaruia dar ciocolata menaj eu nu v-o recomand. In pozele de prezentare am folosit ciocolata Milka si sunt muuuult mai bune.