Batoane Dots

de sandytza in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 54160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de unt
  • 50 ml suc natural de portocale.
  • 200 gr ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane Dots:

Se pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta.   Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o folie sau pe o hartie de copt bari de grosimea dorita (care o da gaura facuta cornetului)si lungimea dorita (nu e regula).
Se pot inveli individual sau nu, dupa preferinta , si se baga la frigider recomandat de seara pana dimineata ca sa se intareasca suficient pentru a putea fi invelite in ciocolata.  
Cand acestea s-au intarit (nu vor fi foarte tari) se scot din frigider si se invelesc in ciocolata topita. Se topeste ciocolata pe bain marie sau la microunde dar atentie sa nu fiarba ca se va branzi. Daca e prima data cand topiti ciocolata e mai bine sa o faceti pe bain marie . Cand aceasta s-a topit de tot, se intinde pe o folie alaturi de fiecare dots imparte de lungimea dotsului iar de latime calculati si tineti in cont ca trebuie sa imbrace bara de branza. Se ruleaza dotsul astfel incat ciocolata sa il acopere in intregime si il lasati in folie pana cand ciocolata se intareste. Daca ciocolata nu este prea calda , se va intari in cateva secunde. Daca este prea calda va dura cateva minute. Cand s-a intarit se inlatura folia si se pot servi.   Pozele pas cu pas sunt mai vechi si acolo am facut dotsuri lungi si cu ciocolata menaj. Lungimea lor e dupa gustul fiecaruia dar ciocolata menaj eu nu v-o recomand. In pozele de prezentare am folosit ciocolata Milka si sunt muuuult mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane Dots" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

22.03.2016, 12:25

woow, de facut!

Szabo 1

28.09.2017, 16:34

Eu am incercat reteta si nu mi-a iesit.Nu s-a prins branza toata s-a sfaramatCine poate sa-mi de-a un sfat.Multumesc!

lili 1

22.03.2018, 13:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dana