Barcute cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2014 | 7599 vizualizari

 

O super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu branza si mac:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.

Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.

Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.

Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.

Aluatul dospit il impartim in 7 bile.

Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.

Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni