Banana in foietaj (pentru 2 portii)

de nico15 in Dulciuri, 3 Iul 2011 | 8793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 banane
  • foietaj
  • 50-75 g zahar
  • 20 ml cognac
  • frisca la tub
  • fructe de padure( merisoare, mure, zmeura)
  • o cireasa / visina
  • ulei
  • miere
  • inghetata de fructe de padure / vanilie / ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in foietaj (pentru 2 portii):

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma niste cosulete care ulterior vor fi umplute.

Fiecare cosulet dupa ce s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta si se lasa un pic in asteptare. Pe aragaz intr-o tigaie punem 75 g de zahar pentru a se carameliza si trage bananele in el. Taiem bananele in rondele potrivite si cand zaharul a inceput sa se caramelizeze adaugam bananele, stropim cu cognac si lasam bananele sa prinda a frumoasa culoare si un bun gust, dupa care le scoatem din tigaie si trecem la aranjarea cosuletului dupa cum urmeaza.

Luam cosuletele adaugam in fiecare cosulet cantitati egale de banane caramelizate, deasupra punem cate doua cupe de inghetata in fiecare cosulet, imbracam totul cu frisca, adaugam caramelul ramas si ornam cu fructe de padure. In varf se poate pune ca décor o cireasa/ visina si o frunza de menta.

Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in foietaj (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adasev12 1

03.07.2011, 14:11

ohohooooooo....ce bunatate aici si eu vreau

ionela2682 1

03.07.2011, 14:13

Interesant ..nu stiam ca se poate praji aluatul foietaj ..pare foarte bun la gust!!!

Lau 1

03.07.2011, 16:41

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti si banana