Banana in foietaj (pentru 2 portii)

de nico15 in Dulciuri, 3 Iul 2011 | 8990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 banane
  • foietaj
  • 50-75 g zahar
  • 20 ml cognac
  • frisca la tub
  • fructe de padure( merisoare, mure, zmeura)
  • o cireasa / visina
  • ulei
  • miere
  • inghetata de fructe de padure / vanilie / ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in foietaj (pentru 2 portii):

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma niste cosulete care ulterior vor fi umplute.

Fiecare cosulet dupa ce s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta si se lasa un pic in asteptare. Pe aragaz intr-o tigaie punem 75 g de zahar pentru a se carameliza si trage bananele in el. Taiem bananele in rondele potrivite si cand zaharul a inceput sa se caramelizeze adaugam bananele, stropim cu cognac si lasam bananele sa prinda a frumoasa culoare si un bun gust, dupa care le scoatem din tigaie si trecem la aranjarea cosuletului dupa cum urmeaza.

Luam cosuletele adaugam in fiecare cosulet cantitati egale de banane caramelizate, deasupra punem cate doua cupe de inghetata in fiecare cosulet, imbracam totul cu frisca, adaugam caramelul ramas si ornam cu fructe de padure. In varf se poate pune ca décor o cireasa/ visina si o frunza de menta.

Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in foietaj (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adasev12 1

03.07.2011, 14:11

ohohooooooo....ce bunatate aici si eu vreau

ionela2682 1

03.07.2011, 14:13

Interesant ..nu stiam ca se poate praji aluatul foietaj ..pare foarte bun la gust!!!

Lau 1

03.07.2011, 16:41

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac /mar