Bame cu carne de porc

de Panacris in Mancaruri de legume, 9 Iun 2021 | 11836 vizualizari

 

Am fost curioasă de gustul bamelor. Nu am gustat niciodată, pentru că pe cine am întrebat au zis că dacă nu ști să le cureți sunt mucilagionoase :D Eee, am tot văzut pe la magazine în borcan gata curățate și preferierte, așa că m-am încumetat.
 
Dar n-am rezistat să le fac fără un pic de cărniță :D 😉 Interesante la gust, au gust de bame :D 😊)

 

INGREDIENTE

  • Bame conservate 1 borcan de cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde 4 fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sos de roșii 3-4 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu carne de porc:

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide.

Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare piper și se adaugă vinul, lăsându-se la gătit cca. 20 minute la foc mediu semiacoperit.

Între timp se curăță ardeiul gras se taie fideluță și se adaugă la amestecul de mai sus împreună cu sos-ul de roșii,se aamestecă și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, până se întrepătrund gusturile.

La final se adaugă bamele deja gătite (dacă aș fi avut proaspete, era altă ordine a combinarii ingredienteleor!) se mai completează cu apă sau vin după gustul fiecăruie și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 10 minute până se întrepătrund gusturile.

Mâncărica se servește caldă cu pâine sau în cazul nostru cu un amestec de cereale (orez, arpacaș și orz) și astea prefierte :D că eram în criză de timp și o mare foameeee! 😉

Spor și poftă bună!

P.S. O să revin și cu varianta clasică cu bamele achiziționate din piață 😉

 

Important a fost că am trecut testul de gust! 😉 e bunuțăăă! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bame in stil indian