Baklava Muffins

de madi_marin in Prajituri, 16 Mai 2012 | 3857 vizualizari

 

Reţetă luată din revista ,,Good Food,,….un număr din anul 2006.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 muffinsuri mari
  • Aluat:
  • 210 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 75 ml miere
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
  • 50 g unt topit
  • Umplutura:
  • 100 g nuci sfărâmate
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baklava Muffins:

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.

Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.

Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.

Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul de sodiu se foloseste ca sa neutralizeze aciditatea laptelui batut. In toate compozitiile de checuri in care se pun smantana acrisoara,lapte batut sau iaurt, ce fragezesc si dau o textura moale,e bine sa se foloseasca şi jumătate de lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt. (Sfat Good Food)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baklava Muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (52)

madi_marin 1

18.05.2012, 18:10

mamaieelena....multumesc...

Sim0na 1

18.05.2012, 22:42

Am salvat reteta!!! Delicios arata aceste muffins!!

madi_marin 1

19.05.2012, 13:59

SimOna...multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci