Baked Alaska-2

de gaby_duceag in Torturi, 17 Iul 2011 | 7026 vizualizari

 

Exista deserturi pe care le incerc odata, le degust si apoi raman in colectia de retete testate. In schimb altele, isi capata loc de cinste :D.
Nu m-as satura niciodata de Amandina, Pavlova sau Baked alaska.
De aceea am preparat-o iar.
Daca data trecuta am ales aroma de vanilie, acum m-am jucat cu aroma puternica de trandafir si cacao.

 

INGREDIENTE

un blat de pandispan din:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • un vf cutit praf copt
inghetata din:
  • 500 ml frisca
  • 4 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura/doua dulceata trandafir
  • 2 linguri cacao
caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 150ml frisca lichida
  • o lingura unt
bezea
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska-2:

Blat.

Separam albusul de galbenus.

Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.

Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.

Omogenizam usor.

Tunam compozitia intr-o forma cu diametrul de 18-20 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina,  (doar pe fundul formei) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 40 minute.

Facem proba cu scobitoarea.

Il lasam la racit.

Inghetata.

Mixam bine frisca. Daca e gata indulcita o lasam ca atare. In caz contrar adaugam zahar dupa gust.

Galbenusurile le punem impreuna cu zaharul intr-o craticioara , la foc mic.

Amestecam incontinuu pana obtinem o crema fina, lucioasa.

Racim apoi adaugam peste frisca si omogenizam.

Impartim compozitia in doua.

Intr-una punem dulceata de trandafir iar in cealalta cacaua.

Amestecam bine.

Tapetam un bol rotund cu folie alimentara si turnam inghetata de trandafir.

Dam la congelator pentru 30 minute.

Caramel

Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se topeste si capata culoarea chihlimbarului.

Luam de pe foc si adaugam frisca si untul (atentie la abur si reactii)

Dam inapoi la foc si amestecam la foc mic pana se topeste caramelul.

Racim bine , scoatem inghetata de la congelator si turnam caramelul peste.

Bagam inapoi la congelator pentru 30 minute apoi scoatem si punem inghetata de cacao.

Nivelam frumos si bagam la congelator peste noapte.

A doua zi o scoatem (intentionat scriu asa=)))) ) si punem blatul deasupra.

Cu o miscare ferma rasturnam pe platou.

Preparam bezeaua batand spuma albusurile si adaugand zaharul treptat.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, ce nu curge din castron cand il inclinam.

Imbracam cupola de inghetata in bezea si o "coloram" cu ajutorul pistolului cu gaz.

De data asta am facut-o eu :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska-2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema Kinder Bueno