Baigli cu nuca

de lacrimioara in Prajituri, 20 Noi 2010 | 12161 vizualizari

 

este un fel de cozonzc unguresc

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 2 galbenuse de ou,
  • 125 grame de unt,
  • 25 gr drojdie,
  • o cana de lapte caldut aproximativ
  • putina sare,
  • 4 linguri zahar,
  • 500 gr faina.

Pentru umplutura:

  • 500 gr nuca,
  • 4 linguri zahar si albusurile de la cele 2 oua.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Punem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua adica drojdia dospita,sarea si framantam cu laptele caldut ,laptele il punem pe rand pana devine un aluat elastic.Il punem undeva la cald o ora pana isi dubleaza volumul.Batem albusurle spuma si le adaugam peste nuca macinata amestecata cu zaharul si amestecam bine.Dupa ce aluatu a dospit il impartim in doua si intindem prima foaie punem umplutura  de nuca si rulam ca in imagine,il punem in tava tapetata cu hartie sau unsa cu unt,procedam si cu cealalta foaie la fel dupa care i punem undeva la cald inca 20 minute sa mai creasca. Dupa ce au stat 20 minute  i ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si o lingurita miere,i punem la copt 35 minute la foc 200 grade la inceput 10 minute, dupa care la foc normal adica 180 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MIUTA 1

21.11.2010, 17:11

Lacramioara ce bunatati ai facut tu aici

MotanLaOale 1

22.11.2010, 09:21

este foarte bun in ardeal se face si cu mac este o nebuhie

nadina73 1

22.11.2010, 21:18

super fain ti-a iesitam facut si eu dar sa papat mai tot odatasuper bun uite aici http://www.bucataras.ro/retete/12499/baigli-unguresc-cozonacei-cu-nuca.html

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem