rapid si gustos...
Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.
Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.
Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.
Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.
Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.
Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.
Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.
Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.
Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.
Preparare omleta:
Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.
Se incinge uleiul si calim ceapa.
Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.
Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.
Pofta buna!