Baclava turceasca

de gaby_gabytza in Prajituri, 16 Feb 2013 | 6100 vizualizari

 

sursa andreea

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta
  • 300 g miez de nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/1 lingura nucsoara
  • 50 g zahar
  • 200 g unt

sirop

  • 300 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 300 ml apa plata
  • 1 jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava turceasca:

Siropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.

Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4  foi unse cu unt ,punem mai mult unt pe ultima foaie.

Baclavaua o bagam  la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.

Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.

Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam  pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Merisor 1

16.02.2013, 20:26

Super!

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:25

imi place

laura_n 1

17.02.2013, 10:04

azi cred ca fac si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava turceasca - Deliciul oriental aromat si gustos