Baclava

de jolygina in Prajituri, 30 Mai 2010 | 8266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 600g miere
  • 2 fiole esente de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara
dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza
dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava
le dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min
dupa care pregatim siropul:
punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom
punem siropul peste bucatile de baclava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min
se serveste rece ,cu siropul peste ea (care nu a fost absorbit de foi)
pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

30.05.2010, 23:56

Ce frumusete de copil.

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 21:09

la fel zic si eu ca fac, eu cred ca mai bine de 1 an, ma uitam la Ginere de import pe canal d, anul trecut , eram insarcinata si salivam la baclavaua lor...insa nici pana azi nu am facut-o...arata super!!!!

jolygina 1

04.09.2011, 16:07

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post NISTISIMO