preparata dupa reteta Simonei (sarumana, fata draga!). Rezultatul? Un desert super-extra-mega dulce.....
Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.
Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.
Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de placinta (jumatate din foile unui pachet din comert).
Presaram nuca prajita si macinata,din loc in loc asezam bucatele de coaja de portocala confiata.
Asezam si restul foilor de placinta peste nuca, in acelasi mod, fiecare foaie unsa in parte cu ulei.
Portionam baclavaua dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit foarte ascutit apoi dam tava la copt pana se rumenesc foile (cca 25min; 170 grade)
Pana se coace desertul preparam siropul dupa cum urmeaza:
-se pune apa la foc cu zaharul+batonul de scortisoara+cateva cuisoare.
-se lasa la fiert cca 10 min apoi la racorit pana scoatem baclavaua din cuptor
Cat e inca fierbinte baclavaua turnam siropul in tava si uitam desertul in camara pentru cel putin 30 min.
La servire decoram portiile dupa preferinta cu putina miere, nuca prajita si coaja de portocala confiata.
Pofta buna!