Babusti crocante cu sos de usturoi

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 6813 vizualizari

 

Sotul meu le-a prins, tare mandru de el! Si ptr ca le tot lauda cat de bune sunt le-am si gatit.

 

INGREDIENTE

  • 8 buc de babusti
  • 150 g faina de malai
  • 5 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml  smantana sau iaurt
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Babusti crocante cu sos de usturoi:

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea.

Se pregateste faina de malai pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun la incins 4 linguri de ulei. Se trece pestele prin faina de malai, apoi se prajeste cate 3-4 minute pe fecare parte, pana capata o culoare maronie.

Se scoate pe un servetel de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.

Usturoiul se curata si se piseaza, se adauga 1/2 lingurita de sare si uleiul ramas si se freaca pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. 

Se poate servi alaturi de o mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Babusti crocante cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit