Avocado, fructul ce contine multe vitamine cum sunt cele din gama B, vitamina C, E, K și minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, zinc este foare recomandat a se consuma, in special la mic dejun. Pe langa faptul ca îti asigură un aport necesar de vitamine si minerale, este bogat in fibre si confera satietate.
Foarte recomandat a se introduce si in meniurile copiilor, insa trebuie consumat cu moderatie!
Noi l-am testat in patru combinatii și toate ne-au placut.
”Meniu copii”
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele.
Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid pulpa de avocado. La fel si zeama de lamaie.
Se adauga sare dupa gust si ulei de masline si se face o pasta cu care se tartineaza feliile de paine, nu inainte de a tartina o parte din acestea cu branza proaspata de vaci, pentru un plus de gust. Nu se exagereaza nici cu branza si nici cu avocado, se pun straturi subtiri.
Peste avocado se presara seminte de rodie, acesta constituind unul din feluri.
Un al doilea fel este cel cu felii de ou fiert, al treilea cu felii de rosii cherry si rondele de ceapa verde, al patrulea cu masline.
Ideile pot continua dupa gustul si imaginatia fiecaruia. Noi am ales pe cele mai simple, care plac, cu siguranta și celor mici.
1
In combinatie cu branza proaspata se va atenua gustul intens de avocado.