De mult timp nu mai pusesem o reteta cu carne pe acest site. Asta am observat acum cateva zile cand ma uitam pe retetele publicate pe bucataras.ro. Nu am devenit vegetarian, insa pur si simplu asa a fost sa fie in ultima perioada a vietii mele – atunci cand am gatit cu gandul de a pune pe site, adica am gatit ceva special, au iesit retete fara carne.
Astazi m-am gandit sa vin cu o alternativa fericita si gustoasa la aripioarele de pui prajite. Imi plac foarte mult aripioarele prajite, uneori imi iau din supermarket muuuuuuulte, fiindca sunt foarte ieftine.
Insa acum am vrut asa: 1. sa le fac la cuptor, ca sa arat ca pot iesi crocante si la cuptor, fara a fi prajite in ulei; 2. sa le fac intr-un amestec de lapte de cocos.
1. Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – apropo, am tot cautat in romaneste si nu am gasit si nici nu mai tin minte, cum se spune la acest amestec cu care se “imbraca” snitelele sau aripioarele? – a iesit o crema galben deschis foarte aromata; am amestecat apoi aripioarele uniform cu aceasta compozitie.
2. Le-am intins intr-o tava mare, pe hartie de copt, si le-am bagat la cuptor, la 180 de grade (inspre 200 chiar).
3. Dupa aproximativ 20 de minute le-am scos, le-am intors pe cealalta parte, le-am mai stropit cu putin ulei de masline, am pus deasupra, uniform, doi catei zdrobiti de usturoi, apoi le-am bagat in flacarile iadului inca 10-15 minute – pana cand au devenit aurii si crocante (le-am pazit in genunchi, langa gemuletul cuptorului, curgandu-mi balele siroaie ).
Le-am servit alaturi de o salata proaspata de verdeturi si legume. Fara paine, dar voi faceti cum va place. Ah, si cu un dip de iaurt mentolat (menta tocata marunt de tot), proaspat si foarte vioi la gust. Bai, au fost bune rau de tot, pe cuvantul meu .