Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana

de pansy1 in Curcan, 1 Mar 2010 | 7020 vizualizari

 

Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.

Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.

Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot.

 

INGREDIENTE

  • -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori  (tandoori chicken masala),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute.Condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita.
  • -ardei iute verde
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana:

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .

Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.

Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.

Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.

Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.

Reteta promisa ptr condiment :

 

1 lg (lingurita) praf de usturoi

1 lg ghimbir uscat si macinat

1 lg cuisoare macinate

1/2 lg nucsoara rasa

1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran

1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )

2 Lg (linguri ) coriandru macinat

1 lg seminte fenicul macinate

1 lg scortisoara (optional)

1 lg piper negru macinat

1 lg seminte cardamom maro macinate

1 lg boia iute

1 lg boia dulce

 

se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curcan cu ceapă şi sos cu piure