Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2016 | 56013 vizualizari

 

 Ardeii umpluti sunt o mancare tare gustoasa. Gustul legumelor in combinatie cu savoarea carnii cuceresc orice gurmand.
O mancare potrivita pentru intreaga familie, servita cu smantana sau dupa preferinte.
Pentru Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ardei grasi, carne tocata de porc, orez, ceapa, rosii pasate, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor
  • 10 ardei grasi de diferite culori
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 2 oua de casa
  • 1 lingurita mix din boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • marar uscat
  • patrunjel uscat
  • 1 cutie rosii pasate
  • 3 linguri amidon din porumb
  • sare
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor:

Cum se prepara Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor

Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile.

Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul clatit intr-o sita sub jet de apa rece.

Amestecam toate aceste ingrediente, apoi umplem ardeii cu aceasta compozitie.

Asezam ardeii intr-o tava de inox incapatoare, punem 2 cani cu apa plata, foile de dafin, boabele de piper, acoperim tava cu staniol si dam apoi tava la cuptor la 180 grade pentru 100 minute.

Rosiile pasate le punem intr-un castron, adaugam sare dupa gust, 1 lingurita zahar brun, putin busuioc uscat, amestecam si formam un sos omogen. Adaugam si amidonul desfacut in putina apa rece.

Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de staniol, peste apa in care au fiert ardeii turnam sosul preparat anterior, amestecam usor cu lingura, cu grija sa nu rupem ardeii care sunt fierti si se pot rupe usor, presaram putina verdeata si mai dam tava la cuptor pana se leaga sosul (cam 15-20 minute).

La fel de gustosi ies si Ardeii umpluti cu carne de pui sau poti prepara savruoasa Supa de ardei umpluti si smantana pe care o poti servi cu niste Ardei iuti la otet.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ava 1

12.08.2016, 06:27

Cu totul de acord cu comentariul scris de @ Tina 58!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:35

)) Este imbatabila aceasta Tina58. Oare ce nu se poate intelege ca suntem oameni nu roboti ,cu cele 5-6-7 simturi diferite . Avem preferinte , gusturi , creativitate culinara diferite . Cred ca un robot ar prepara milimetric si la gram o reteta setata din program . Farmecul prepararii este sa adugi, sa incerci , sa testezi gusturi si arome diferite .Uite aici stimabilo Tina un citat dintr-o revista culinara : ...
,, Ardeii sunt predispuşi pentru a fi umpluţi. După ce îi tai “capacul” nu mai ai nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că ardeiul se cere umplut. Aşa că nu este de mirare faptul că în mai toate bucătăriile lumii există câte un ardei umplut în fel şi chip, din Mexic şi până în Egipt.

Dacă, însă, facem referire strict la ardeii noştri umpluţi, aceştia îşi au originea în bucătăria levantină, de unde au umplut toată zona. Practic, toate bucătăriile regiunii au în patrimoniul gastronomic această reţetă, cu nuanţele specifice zonei. Turcii adaugă un strop de lămâie să taie din căldura verii, moldovenii – ai noştri şi ai lor – pun o lingură de mărar lângă tocătură, ardelenii – învăţaţi cu nărav de la unguri ca şi sârbii şi bosniacii – îi dau cu boia dulce, pentru gust şi culoare, în vreme ce grecii scapă o ramură de oregano – ca mai în orice – şi o frunză de mentă.

În rest carnea-i carne – musai vită pentru turci, porc pentru greci, porc sau amestecată cu vită pentru noi – orezul orez şi roşia roşie. Aşa că noi am luat ce-i mai bun din fiecare. Şi am făcut cea mai bună variantă. Garantat. Nu ocoliţi busuiocul, nu evitaţi vinul şi o să vedeţi ce va să iasă.
.... Si eu pun frunza de dafin si prepar la cuptor .
Nu scrie nicaieri ca nu-si prepara carnea tocata in casa . O fi vreo crima sa te duci la macelarie si sa-ti alegi o bucata de carne sa fie tocata in fata ta



...... cat despre Ava un alt cont fara activitate , probabil aceiasi marginita degustare .
..... iarta-ma Claudito nu m-am putut abtine

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:44

Imi plac ardeii tai umpluti Si eu pun foaie de dafin si prepar la cuptor .Cu siguranta voi incerca si adugarea busuiocului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si gratar din carne de porc