Ardei galbeni, proaspeti umpluti cu un amestec de carne tocata de porc si orez intr-un sos de rosii
Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura in jos sa se scurga de apa. Presaram putina sare pe interior si ii lasam in asteptare.
Tocam ceapa fin. Amestecam carnea de porc tocata cu orezul spalat si scurs, ceapa tocata fin, sare, piper, cimbru.
Umplem ardeii cu aceaasta compozitie. Asezam ardeii in picioare intr-un vas. Presaram deasupra fiecarui ardei putina faina. Punem apa cat sa ii cuprinda, dar sa nu ii depaseasca si ii punem la fiert la foc mic. Dupa 15 minute adaugam rosiile pasate, foile de dafin si putin piper. Fierbem in continuare pana ardeii sunt fierti si sosul scade.
Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si smantana.
1
dupa ce am pus rosiile putem termina mancarea in cuptor