Ardei umpluti cu carne de porc

de katty in Porc, 21 Iun 2020 | 8571 vizualizari

 

Ardei galbeni, proaspeti umpluti cu un amestec de carne tocata de porc si orez intr-un sos de rosii 

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi galbeni
  • 500 gr spata de porc tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 300 gr rosii pasate
  • boia dulce
  • cimbru uscat
  • putina faina.
  • patrunjel verde
  • smantana pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura in jos sa se scurga de apa. Presaram putina sare pe interior si ii lasam in asteptare.

Tocam ceapa fin. Amestecam carnea de porc tocata cu orezul spalat si scurs, ceapa tocata fin, sare, piper, cimbru.

Umplem ardeii cu aceaasta compozitie. Asezam ardeii in picioare intr-un vas. Presaram deasupra fiecarui ardei putina faina. Punem apa cat sa  ii cuprinda, dar sa nu ii depaseasca si ii punem la fiert la foc mic. Dupa 15 minute adaugam rosiile pasate, foile de dafin si putin piper. Fierbem in continuare pana  ardeii sunt fierti si sosul scade.

Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si smantana.

TIPS-URI

1

dupa ce am pus rosiile putem termina mancarea in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti