Ardei umpluti cu carne de porc

de babi5 in Porc, 17 Mai 2014 | 5162 vizualizari

 

Bun ,sanatos si gustos . Se prepara usor si este un felul doi super bun. Ardeii umpluti se prepara de obicei cu sos de bulion si legume linga eu am ales varianta mai simpla am adaugat numai bulion de casa la final si i-am lasat un picut mai zemosi pentru batrini .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata
  • 350 gr orez (cu bob rotund )
  • 2 kg ardei (30 buc )
  • 100 ml ulei
  • 500 ml suc rosii (bulion casa )
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 lingura vegeta
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 5 cepe de marime medie (cca 350 gr )
  • 2 ramurele de leustean
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa .

Orezul se spala bine,  se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine .

Intr-un castron se  pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si tocat ,piperul,vegeta,boiaua,,cimbrul ,ouale, se potriveste de sare apoi se amesteca  totul bine ,

Cu compozitia obtinuta  umplem ardeii, ii asezam intr-o cratita ,punem crengutele de leustean, foaia  de dafin completam cu apa calda pina la nivelul  ardeilor, acoperim si introducem cratita in cuptorul incins la180 grade pentru 35 min.

Scoatem,  completam cu bulion (sau sos care aleg varianta cu sos ) si mai lasam sa fiarba 10 min.

Se servesc calzi  cu iaurt deasupra (sau smintina ).Pofta buna! sa va fie de folos 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu iaurt sau smintina deasupra

2

De obicei la ardeii umpluti se foloseste un sos de bulion si legume

3

Eu am ales varianta simpla doar cu bulion linga,fara smintina si fara iaurt

4

Cine doreste poate servi si ardei iute proaspat sau murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc