Retete de suflet
Vara, aceasta este mancarea mea preferata.
Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte.
Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final.
Umplem ardeii cu aceasta compozitie, iar ca si capace folosim jumatati de rosii mai mici pe care le curatam de pulpa interioara si de seminte. Punem ardeii intr-o cratita.
Calim o ceapa, adaugam o lingura de pasta de tomate si ceea ce ne-a ramas din rosiile scobite si facem un sos. Adaugam o cana de apa, sare si piper.
Adaugam sosul peste ardei( sosul trebuie sa ajunga aproape sa acopere ardeii, iar daca nu este suficient, mai adaugam o cana de apa) si ii lasam la fiert 10-15 minute, dupa care ii dam la cuptor inca 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Eu i-am transferat din cratita in care au fiert, intr-o tava ce a mers la cuptor. Pofta buna!
1
Rosiile folosite pe post de capac al ardeilor, trebuie scobite de seminte, iar pe acestea nu le aruncam, le folosim la sosul pe care-l facem ulterior.