Ardei in sos (2)

de Rocsi in Mancaruri de post, 11 Mar 2011 | 5412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei galbeni si kapia
  • 1 ceapa
  • 400 gr rosii decojite in suc propriu
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usutroi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei in sos (2):

Ardeii ii coacem pe un grill.
Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le maruntim bine.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, rosiile si doua cani cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana ceapa este patrunsa. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.
Faina o desfacem intr-o cana cu putina apa.
O turnam printr-o sita in tigaie si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa inceapa sa fiarba apoi dam drumul ardeilor copti, intregi. Mai dam cateva clocote cat sa isi ia si ardeii gustul din sos.
Curatam usturoiul, il zdrobim si ii dam drumul peste ardei.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, acoperim si ii lasam asa 5-10 minute.
Se servesc calzi, simpli sau cu un piure de cartofi. Puteti presara putin pratunjel sau marar verde deasupra.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei in sos (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copti