Vara imi place sa mananc ardei de post cu orez, iar pentru ceilalti membri ai familiei adaug si ciuperci. Fiind reteta de vara, nu am mai ingrosat sosul cu faina, ci l-am lasat simplu.
Portii: la o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!
Mod de preparare:
Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.
Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.
Se punem ardeii intr-o cratita incapatoare, cu putin ulei pentru a-i praji putin, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic.
Cand este aproape gata, se pun 2 linguri de bulion peste ardei. Se mai lasa sa fiarba putin, apoi se dau de pe foc. Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat marunt.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ardei-de-post-cu-orez-si-ciuperci.html