Punem intr-o craticioara galbenusurile cu cana de zahar. Lasam la racit. Tinem la foc mic amestecand in continuu cu un tel para, pana ce se topeste zaharul. Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pana devine pufoasa si legata. Bananele le pasam bine. In amestecul de galbenusuri punem vanilia si bananele si omogenizam apoi incorporam frisca, usor.
Forma e lasata la posibilitatile şi imaginatia fiecaruia. Eu am ales sa sectionez doua pet-uri, unul de 1 litru, celalalt de jumatate, apoi am turnat amestecul (se poate folosi si o caserola), iar in final am introdus totul la rece..In cea mica am pus pe mijloc batoane Mars. Asta dupa ce deja se intarise putin. Am bagat la congelator peste noapte.
Pentru foaia de pandispan am separat albusurile de galbenusuri. Am batut cu un tel albusurile adaugand treptat zaharul si batand pana la topirea cristalelor. Am incorporat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Am turnat amestecul intr-o tava de 18/20 cm in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt. Am copt in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15-20 minute. Am scos pe un prosop umed si am rulat cu tot cu hartie. Am lasat la racit.
Am scos inghetata din congelator si am taiat cu o forfecuta o margine de la pet si am desprins de pe inghetata.
Am pus gemul intr-un ibric, la foc mic, adaugand putina apa sa-l diluez. Cu o pensula de silicon am uns pandispanul cu o parte din gem. Nu mi-a ajuns (pe lungime) sa imbrac rola mare asa ca am pus-o pe cea mica si am unit capetele(am taiat putin ca era prea mult).
Am pus foile de napolitana lipite una de cealalta, am uns cu gem cald, am lasat 1 minut si am pus rola mare. Am rulat imbracand-o complet.
M-am jucat cu putina ciocolata deasupra.