De revelion am vrut sa fac oua umplute, dar nu mai voiam sa le fac cu pateu..asa ca m-am gandit sa le fac cu piept de pui...s-au mancat imediat si au fost foarte bune!
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.
Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.
Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua si se scot galbenusurile.
Se face maioneza dintr-un galbenus tare, dat pe razatoarea cu ochiuri mici + 1 galbenus crud + o lingura mustar + ulei, care se pune treptat. La final se adauga putina zeama de lamaie.
Se scurge pieptul de pui fiert si se lasa sa sa raceasca, apoi se taie bucatele foarte mici. Se freaca apoi cu o lingurita de unt.
Se taie castraveciorii murati in bucatele mici si se amesteca cu pieptul tocat. Se adauga si o lingura maioneza si se omogenizeaza compozitia.
Cu acest amestec se umpu jumatatile de albus.
Se asaza pe un platou si se orneaza cu putina maioneza.
Pofta buna!
1
Daca nu va este rau de la maioneza, puteti sa le asezati ouale umplute pe un pat de maioneza.