Aperitive cu ciuperci

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 3606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 250 gr ciuperci (calite in ulei)
  • 100 gr masline
  • 1 cutiuta mica pasta de rosii
  • 100 gr. branza ade burduf
  • parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu ciuperci:

Curatam, spalam, condimentam  si calim ciupercile in putin ulei pana isi lasa apa si se inmoaie.

Taiem aluatul foietaj cu pintenul, il asezam in formele de briose.

Ungem cu pasta de rosii, asezam in fiecare forma cate o ciupercuta, deasupra punem branza de burduf, cate o maslina iar la final presaram parmezan.

Se dau formele la copt pana cresc si devin aurii. (cuptor preincalzit; 180 grade, cca 15 min.)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

14.06.2013, 14:07

Interesant

navidad_2017 1

31.12.2017, 01:52

Foarte, foarte bune! Am folosit ciupercute gen "champignon de Paris" gata fierte (din conserva) si in loc de branza de burduf (nu avem ) un amestec de Stilton, parmezan si Philadelphia, iar pasta de rosii am codimentat-o cu putin chili si oregano... Erau prevazute ptr petrecerea de Revelion, dar cam 1/2 s-au mancat deja... deci maine vor fi refacute! Mutumim ptr reteta! Si "La multi ani ptr 2018!"

navidad_2017 1

07.02.2018, 20:55

Dupa succesul pe care le-au avut de Revelion (le-am facut atunci de 2 ori in 4 zile!), am preluat ideea pentru un bufet rece de proportii; de data aceasta am facut o parte numai cu ciupercute (la baza crema de branza cu verdeturi si presarate cu parmezan) si o parte numai cu masline (la baza Ajvar si "capacite" cu o felioara de branza Raclette). Au fost peste 100 de bucati, care au disparut rapid! (conform "gurilor rele", s-ar fi "spurcat" la ele si "vegani" convinsi ) Multumim inca o data ptr idee!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitive, aperitive