Gustoasa si satioasa aceasta omleta spaniola cu cartofi si bacon, potrivita pentru un mic dejun de weekend!
Mai intai ne ocupam de cartofi.
Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier.
Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile.
Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor.
Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei, asezam feliile de bacon, pe care le impletim pe toata suprafata tigaii.
Punem tigaia pe foc mediu si lasam baconul sa se rumeneasca usor, pentru cateva minute.
Asezam cartofii peste bacon si turnam peste ei ouale bine amestecate, cu sare si piper.
Punem un capac deasupra tigaii, si lasam tortilla sa se prepare pana cand ouale se incheaga si la suprafata.
Cu o paleta, desfacem usor marginile omletei, apoi inclinam tigaia si lasam omleta sa alunece pe un platou cu diametrul mai mare decat al tigaii.
Asezam apoi tigaia peste omleta si rasturnam omleta in ea, introducand o mana sub platou, iar cu cealalta mana tinem tigaia.
Punem din nou tigaia pe foc pentru 1 minut, sa se rumeneasca omleta si pe cealalta parte.
Servim omleta spaniola cu legume proaspete, branza, iaurt, sau dupa preferintele fiecaruia.
Este oricum, delicioasa!