Aperitiv tort sarat

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2017 | 5603 vizualizari

 

Un tort aperitiv foarte bun, atunci când aveți musafiri și vreți să faceți ceva special.

 

INGREDIENTE

  • 1 pâine rotundă
  • 600 grame brânză dulce de vaci
  • 200 grame unt
  • 4 ouă fierte tari
  • 4 felii groase de șuncă de Praga
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 legătură de mărar
  • Pentru decor
  • maioneză din 1-2 ouă
  • 2 felii de șuncă de Praga
  • 50 grame unt
  • cașcaval, felii de ouă fierte tari, măsline, frunze de mărar...
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tort sarat:

Luați o pâine albă, rotundă, pufoasă și tăiați-o în 3 foi. Nivelați foaia de deasupra, dacă este cazul.

Fierbeți ouăle tari, răciți-le în apă rece și decojiți-le.

Alegeți mărarul, spălați-l și tăiați-l fin.

Amestecați foarte bine brânza de vaci cu untul și când s-a uniformizat, împărțiți crema în două părți egale. Din prima parte faceți crema de brânză. Mărunțiți ouăle, după care amestecați-le cu crema de brânză, sare și mărarul tăiat fin.

Faceți crema de șuncă. Mărunțiți bine șunca de Praga și amestecați-o cu cealaltă parte de cremă de brânză. Puneți cremele la frigider pentru câteva minute, ca să se mai întărească.

Puneți prima foaie de pâine pe platou și umeziți-o puțin cu lapte, după care întindeți pe ea crema de brânză cu ouă și mărar. Suprapuneți peste aceasta a doua foaie de pâine, pe care o umeziți, de asemenea, cu lapte și apoi o ungeți cu crema de șuncă.

Umeziți cea de-a treia foaie de pâine cu lapte, dar pe partea care se va suprapune peste crema de șuncă. Suprapuneți cea de-a treia foaie, după care ungeți-o cu unt și decorați așa după cum doriți și cu ce doriți. Puneți tortul la frigider până în momentul servirii.

Pentru maioneză, se răzuie fin gălbenușul unui ou fiert tare, se adaugă 1/2 linguriță de muștar clasic și apoi se încorporează gălbenușul crud. Se toarnă ulei, puțin cîte puțin, până ce maioneza se îngroașă și se adaugă apoi câteva picături de zeamă de lămâie. Se mai mixează până ce rezultă o maioneză bine legată, bună pentru decorat.

TIPS-URI

1

Preparați acest tort doar cu câteva ore înainte de a-l servi, mai ales că se face repede.

2

Nu umeziți foarte tare foile, ci doar puțin. Faceți în așa fel încât cantitatea de lapte să vă ajungă pentru toate foile.

3

Cremele pot fi făcute mai devreme și ținute în frigider, să se mai întărească.

4

Cea de-a treia foaie de pâine trebuie unsă cu unt, pentru ca elementele de decor să nu alunece.

5

Se mănâncă fără pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort sarat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

03.08.2017, 20:20

Îmi pare tare bine că-ți place, Miki! Merci!

gerdan 1

04.08.2017, 11:29

este grozava

RODIMUR 1

04.08.2017, 11:45

Mulțumesc frumos, Gerdan!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci