Uneori, pentru mesele festive, chiar cele restrânse în familie, prepar printre altele și acest gen de tartine, pe care le-am denumit astfel după aspectul lor (asemănarea cu rafinatul accesoriu masculin). Sunt gustoase, sățioase, ușor și rapid de preparat. În plus, au un aspect tare drăguț. Cu puțin efort și lucrurile simple pot avea un aspect frumos și îmbietor...
”Rețete festive de iarnă”
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari.
Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil.
Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de brânză și la capetele fiecăreia se pune câte o felie de salam.
Se spală roșiile cherry și se taie feliuțe. Se vor folosi doar cele din vârf, care sunt mai mici.
Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se decojesc și se feliază. Se pune câte o feliuță de ou pe mijlocul tartinei și deasupra ei o feliuță de roșie, sau una de măslină, Se îndoaie capetele feliilor de salam, dinspre exterior, spre mijlocul tartinei, ca să intre puțin sub felia de ou și să dea aspectul de papion.
Se păstrează la frigider, până ce se servește.
1
Este bine ca ouăle să fie de dimensiuni mai mici. De asemenea salamul, ca să nu depășească marginile jumătății de felie de pâine.
2
Nu fierbeți mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
3
Cine dorește, poate prăji pâinea, în prealabil.
4
Puteți unge feliile de pâine cu orice vreți (unt, sau cremă de brânză).
5
Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de întins.
6
Eu nu am folosit sare, pentru că salamul era picant, dar cine dorește, poate presăra puțină pe unt (cremă de brânză) înainte de a pune deasupra feliile de salam, ou și roșie.
7
Țineți tartinele la rece, până în momentul servirii.