Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia.
De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat.
Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.
A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic.
Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html
Aluat:
Garnitura:
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele.
Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.
Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C.
Intinde-ti aluatul pe o suprafata fainata si puneti-l in forma de tarta unsa.
Acoperiti-l cu hartie de copt, puneti deasupra fasole uscata si dati la cutor timp de 20 de minute.
Intre timp pregatiti garnitura.
Curati si taiati marunt ceapa.
Rumeniti-o cu baconul in uleiul incins timp de 10 minute, la foc potrivit.
Bateti ouale intregi cu smantana si laptele, puneti sare si piper.
Puneti amestecul cu ceapa peste aluatul copt si varsati deasupra amestecul cu oua.
Presarati deasupra oregano uscat.
Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Serviti -o calda cu salata verde.
Pota Buna !