Aperitiv rulada cu spanac si telemea

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 3900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g cartofi fierti in coaja
  • 300 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 ou (pentru uns)
  • praf de copt (cine vrea,eu nu am pus)
  • Umplutura:
  • 450 g spanac congelat
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 lgta unt
  • 250 g telemea de vaca (daca e prea sarata, o tineti in apa, cateva ore)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si telemea:

Aluatul: Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt.

Umplutura: Se lasa spanacul la temperatura camerei, sa se dezghete. Se scurge si se da prin blender, apoi se adauga sare, unt si usturoi pisat.

Branza se marunteste cu furculita.

Se intinde aluatul pe o hartie de copt (pentru a-l putea rula), se pune un strat de spanac, apoi de branza si se ruleaza. Se pune cu grija, ca sa nu se rupa, intr-o tava mai mare de cozonac, se unge cu ou batut si se da la cuptorul preincalzit, 30-35 minute sau pana este gata.

.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu pesmet