Printre aperitivele pe care le-am pregătit pentru sărbători au fost și aceste roșii cherry, umplute cu ce aveam în casă: brânză cremă și salată de vinete cu maioneză. După Crăciun, când se exagerează, în general, cu alimente în care proteinele de origine animală sunt preponderente, am dorit ca aperitivele să nu fie acelea clasice deja, cu mezeluri, șuncă, preparate din carne..., ci să fie făcute din legume și brânzeturi. Așa mi se pare mai sănătos și mai echilibrat. Și pentru că umpluturile erau deja gata, pregătirea acestui aperitiv de mare efect și sănătos a durat foarte puțin și a putut înveseli masa noastră festivă. Singura ”dificultate” a fost pregătirea roșiilor cherry pentru a fi umplute. Din fericire, am folosit niște roșii bio, puțin mai mari decât cele obișnuite, așa că preparativele nu au durat prea mult timp, ținând cont de fragilitatea ingredientului principal.
Mi se pare o idee excelentă și rapidă, în cazul în care se anunță brusc niște musafiri...
Am socotit câte 5 roșii umplute/porție.
Se spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut.
Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau cu alte umpluturi, după preferință.
Se spală și se zvântă câteva frunze de salată verde, se pun pe un platou și deasupra se pot pune câțiva brăduți din cașcaval, dacă aveți.
Se pun roșiile cherry umplute peste feliuțele de cașcaval și se ornează, după dorință, cu frunze de pătrunjel, căpăcelele de la roșiile cherry, rondele de ceapă (galbenă, sau roșie) felii de castraveți...
Se țin în frigider până la servire.
1
Manevrați cu grijă roșiile, în timp ce le goliți de conținut, pentru că sunt fragile și se pot străpunge ușor.
2
Încercați să goliți în totalitate roșiile de conținut, să nu mai rămână înăuntru zeamă, sau semințe.
3
Este bine să faceți atâtea roșii câte știți că se vor mânca. În cazul în care mai rămân, le puteți păstra la rece, în frigider, până a doua zi.
4
Puteți umple roșiile cu orice altă umplutură vă place.
5
Nu ezitați să le decorați cât mai frumos. Culoarea și aspectul lor minuscul, le fac deja foarte atractive, pe masa festivă.