De cand este plina piata de dovlecei, am profitat si am facut foarte multe preparate cu ei. Sotul chiar ma intreba, oare mai au multi dovlecei vanzatorii din piata, ca as fi in stare sa ii iau eu pe toti 😂😂😂. Imi place sa profit de legumele de sezon, ca sunt mai gustoase si mai ieftine decat iarna. Sa ne facem acum toate poftele.
Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper.
Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam tigaia deoparte, lasam dovleceii sa se racoreasca.
Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul il tocam marunt.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol, amestecam urda cu ouale, apoi incorporam cascavalul, parmezanul, ceapa verde si patrunjelul. Le amestecam bine, apoi adaugam dovleceii si amestecam. La final presaram sare, piper si ierburile de provence.
Luam 3 foi de placinta, le ungem cu ulei si le asezam una peste alta.
Le punem intr-o tava de 20/22 cm, tapetata cu hartie. Turnam umplutura cu branza si dovlecei, o nivelam.
Ungem si celelalte 3 foi cu ulei, le asezam una peste alta, apoi le punem peste umplutura.
Batem un ou spuma, il turnam deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o portionam.
Pofta buna!