Un mic dejun rapid, foarte bun, gustos și consistent, chiar și pentru cei sensibili, care nu pot mânca prăjeli.
Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a cuprinde toate ingredientele) și deasupra, câte o felie de cașcaval, întreagă, sau împărțită în două.
Se sparge câte un ou în fiecare formă de copt, se presară sare, piper și oregano.
Se acoperă formele, astfel umplute, cu folie de aluminiu și se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, la foc iute.
După acest interval de timp se scot formele din cuptor, se ia folia de aluminiu și apoi, cu o paletă de lemn, se desprinde preparatul, se pune pe farfurie și se servește cald, cu legume alături (roșii, felii de ardei gras...)
1
În funcție de înălțimea formelor de copt, puteți folosi, pentru o mai mare consistență, mai multe felii de kaiser și de cașcaval. Important este ca aceste ingrediente să încapă în formele de copt, să nu dea pe dinafară...
2
Acoperirea cu folie de aluminiu scurtează timpul necesar preparării.