Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2018 | 2896 vizualizari

 

Inspirata de reteta de baked egg boats americana, o putem varia la infinit (branza, ton, jambon etc.).
Iata o varianta cu branza ricotta sarata si cu aluat de pizza de casa - reteta aluat aici.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/oua-in-aluat-de-pizza-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

Pentri 1 portie :

  • 100 g de aluat de pizza sau de paine
  • 30 g branza rasa - am pus ricotta sarata (cascaval,compté, cas etc)
  • 1 lingura de smantana
  • 1 ou
  • sare, piper
  • paprika
  • 1 felie de rosie uscata
  • arpagic sau salata verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor:

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata).

Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm.

Formati o barca, ridicati marginile si sudati capetele.

Puneti umplutura cu branza in centru.

Dati la cuptor timp de 12 -15 minute.

Cand aluatul este rumenit, scoateti din cuptor si spargeti un ou in mijloc (faceti un pic de loc in branza calda).

Decorati cu rosie uscata, presarati paprika, sare, piper.

Dati din nou la cuptor 4 -5 minute pana cand oul este gatit.

Scoateti din cuptor, decorati cu arpagic, salata etc...

Serviti cald !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj