Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2017 | 6719 vizualizari

 

Ai mei iubesc mamaliga, le place in mod special sa o consume cu branza si oua fierte moi sau ochiuri. De aceasta data am ales o reteta putin diferita, unde am combinat toate aceste ingrediente, iar rezultatul a fost neasteptat de bun si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua fierte tari
  • 70 gr branza cheddar
  • 40 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie framantat cu sare, de la borcan
  • 8-10 felii de jambon spaniol
  • un cub de unt

Pentru mamaliga:

  • apa
  • malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor:

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.
Ouale fierte si reci, le taiem felii.
Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai.
Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul.
Facem o mamaliga nu prea tare, ci putin mai molicica.
Amestecam in ea din cand in cand si o lasam sa fiarba bine.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Montam preparatul intr-un vas de ceramica, eu am folosit doua vase mai micute.
Ungem vasele cu unt.
Punem un strat de mamaliga, apoi punem branza de oi de la borcan.
Asezam felii de ou, felii de jambon spaniol si presaram putin din amestecul de cascaval-cheddar.
Acoperim totul cu alt strat de mamaliga, apoi presaram restul de amestec de cascaval-cheddar.

Dam vasele in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumeneste putin deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5-10 minute la racorit, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei