Aperitiv cu branza

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2014 | 2811 vizualizari

 

UN APERITIV DELICIOS

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 250 g unt 
  • 3 plicuri de drojdie uscata ( plicul trebuie sa fie de 3 g)
  • 250 g branza parmiggiano reggiano
  • 250 g branza pecorino romano
  • 1,5 kg faina
  • 1 cana de lapte 
  • 250 g branza elemental
  • 250 g branza fontal 
  • sare si piper

 

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza:

Branza parmiggiano si pecorino romano da-o prin razatoare si pune-o deoparte. Branza elemental si fontal tai-o cubulete si pune-o la fel deoparte.

Acum bate ouale cu sare si piper,(Piper poti pune mai mult daca iti place piperat ,ramane la gustul fiecaruia. ).Adauga untul in prealabil topit (incearca sa nu fie cald ) ,laptele si bate totul bine.Adauga branza ce ai dat-o prin razatoare batand in continuare si la final adauga faina putin cate putin.(eu am pus in faina drojdia ) .Cand vezi ca nu mai poti bate poti incepe a framanta aluatul .Framanta-l cam 10 -15 minute.

Pentru a putea continua ,trebuie sa alegi in ce tip de recipient vei coace aperitivul .Eu am ales 6 recipiente de aluminiu cu diametrul de 14 cm si inaltimea de 9 .Acum depinde de ceea ce vei alege ,imparti aluatul in functie de cate recipiente alegi sa faci,in cazul meu in 6 parti egale.

In prealabil ungi fiecare recipient  cu unt .

Iei fiecare parte de aluat in parte si incepi sa framanti dandu-i forma unui salam.

De-a lungul "salamului " ce ai format pui branza ce ai taiat-o cubulete.Practic o "ingropi" .

Acum o pui in recipientul ce in prealabil l-ai uns cu unt .Il pui rotindu-l in cerculete .Deasupra ii pui un cubulet de elemental .Folosesti aceeasi procedura pana ai terminat tot aluatul .

 Il lasi sa dospeasca cam 2 ore intr-un loc cald .
Ungi suprafata  cu ou si bagi la cuptor aproximativ 45  de minute 180 de grade 

Se serveste rece ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

aura78 1

16.03.2014, 15:43

Mihaela ,ai dreptate , nu are forma pizzei ,cu toate astea numele original este "PIZZA DE FORMAGGIO" si se pregateste in Italia in perioada Pastelui.

Alinutza80 1

16.03.2014, 15:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe de branza