Este un chec ideal cand esti in pana de idei pentru mic dejun sau chiar cina.Doar trebuie tinut cont de unele ingrediente care vor trebui gatite in prealabil ca de exemplu daca folositi ciuperci pentru acest chec aperitiv ele trebuiesc calite inainte pentru ca au un continut mare de apa si exista riscul de a nu se mai lega acest savuroc chec.
Se poate adauga si verdeata pentru un plus de prospetine, se adauga pana la urma dupa gustul fiecaruia, eu am ales aceasta varianta deoarece pentru mine este cel mai gustos , dar gusturile nu se discuta.
Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata.
Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si cascavalul pe care il radem pe razatoarea cu gauri mari).
Spargem intr-un bol ouale si le mixam cu praful de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Se obtine o compozitie omogena. Se adauga si uleiul, apoi piperul mixand pana la incorporarea lor. In aluatul pentru acest chec sarat se adauga si restul de ingrediente maruntite amestecand foarte bine sa se omogenizele perfect .
Tava de chec (30/15 cm) o ungem cu faina si o tapetam cu pesmet apoi se toarna compozitia de chec in ea, apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la 180 grade celsius.
1
Dupa ce se scoate checul din cuptor este bine sa ii faceti testul scobitorii: intepati in mijloc, iar daca scobitoarea este curata checul este facut
2
lasati checul sa se raceasca complet inainte de a-l taia preferabil pe un gratar