Merisor imi face mereu pofta cu preparatele ei, asa ca adesea pregatesc si eu ceva care sa semene cu ce a gatit ea. De data aceasta am preparat un chec aperitiv, profitand de faptul ca s-au facut multi dovlecei la tara anul acesta.
Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt) si ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) se calesc in ulei cu putina sare si piper proaspat macinat. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca.
Carnatii se taie rondele groase si se prajesc.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale, o lingurita rasa cu sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se mixeaza. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza legumele calite si carnatii prajiti, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se pune compozitia intr-o tava pentru cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara semintele pe deasupra si se introduce tava la cuptor pana cand checul este frumos rumenit si trece de testul scobitorii.