Un pranz excelent care poate fi servit ca atare sau alaturi de o friptura!
Delicii de Pasti
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja.
Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat de cartofi dati pe razatoarea cu gauri mari. Se presara sare, apoi se pune un strat de oua, tot date pe razatoare. Se pune cu lingura din loc in loc iaurt grecesc, se sareaza, apoi se rade cascaval si se aranjeaza rondele de carnati. Se continua tot asa cu cartofi, oua, iaurt, cascaval si carnati. Se presara sare si piper peste fiecare strat, iar din cand in cand, se adauga untul taiat bucatele mici.
La final, peste stratul de cartofi si oua, se pune iaurt si se presara pe langa sare si piper si boia dulce. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp, cele doua oua se bat bine si se amesteca cu smantana. Se potriveste de sare si piper. Se scoate tava din cuptor, dupa cele 20 de minute si se toarna acest amestec. Se mai lasa cca. 10 minute, apoi se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si rondelele de carnati ramase (daca mai ramane ceva, bineinteles). Se da din nou la cuptor si se lasa, pana se rumeneste frumos cascavalul deasupra.
Pofta buna!
1
Se serveste ca atare sau alaturi de o friptura.
2
Se va condimenta cu sare fiecare strat si se va pune unt taiat bucatele, altfel vor fi cam seci.