Trasi la tigaie in ulei de masline, cu patrunjel si ceapa rosie, o bunatate!
Acesti cartofi deliciosi ii prepar in doua moduri, la cuptor sau trasi la tigaie, in foarte putin ulei de masline, se fac rapid si sunt o garnitura excelenta.
Cartofii spalati, curatati, se taie in felii si se fierb 15 minute.
Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se rumenesc usor devenind aurii.
Cartofii se scot pe un platou, se presara cu sare, patrunjel tocat si ceapa rosie tocata.
In a doua varianta, dupa fierbere, strecurare, se ung cu o lingura de ulei de masline si pe tava tapetata cu pergament, unsa cu doua linguri ulei de masline, se asaza cu spatiu intre ei, apoi se tin la cuptor pana se rumenesc. Cartofii se servesc in acelasi mod, cu ceapa rosie si patrunjel.