Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2019 | 5348 vizualizari

 

Imi plac foarte, dar foarte mult buletele de cascaval, dar nu pregatisem niciodata acasa. Ma cam feream de ele pentru ca sunt prajite, dar tinand cont ca facem destul de rar ceva prajit, am considerat ca pentru acest week-end sunt perfecte. Eram curioasa daca o sa imi iese, daca nu o sa se topeasca cascavalul in tigaie, daca se vor rumeni frumos, ganduri si ganduri. Imediat ce le-am prajit, am si rupt una fierbinte sa gust...Mmm, dar ce nebunie, ce gustoase! De ce nu am facut eu mai repede oare? E clar ca au intrat pe lista mea de retete favorite si le voi pregati mai des!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti (270 gr)
  • 200 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati. Adaugati oul si faina, amestecati bine. O sa obtineti o consistenta usor lipicioasa. Rupeti bucati si formati bile. Le tavaliti bine prin pesmet, apoi le asezati pe un tocator.

Intr-o tigaie nu foarte mare, incingeti ceva mai mult ulei. Cand s-a incins, reglati focul sa fie potrivit, apoi puneti buletele la rumenit. Le rumeniti pe toate partile, apoi le scoateti pe un platou cu servetele, sa absoarba din ulei. Procedati astfel pana le terminati pe toate.  Oricum se rumenesc foarte repede, asa ca stati langa ele sa le invartiti imediat. Se servesc atat calde, cat si reci! 

Sunt foarte gustoase si chiar vi le recomand!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Merluciu cu legume in vas roman la cuptor