Antricot de vita cu sos anchois

de Cocktail_of_Senses in Vita, 5 Apr 2014 | 3610 vizualizari

 

Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti cumpara. Alegeti carne care sa aiba grasime in mijloc. Personal, prefer friptura gatita mediu si crocanta in exterior. Odata cu aceasta reteta am descoperit cat de bine se potriveste vita cu sosul anchois si cartofii cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aveti nevoie de:
  • - antricot de vita cam 800g
  • - sos de soia
  • - sos rochestershire
  • - 1 pahar vin alb
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - rozmarin
  • - cimbru
  • - ulei de masline
  • - putina apa
  • - piper
  • Pentru garnitura de cartofi aveti nevoie de:
  • - 4 cartofi medii curatati si taiati cubulete
  • - 1 cubulet unt
  • - ulei de masline
  • - 4 catei de usturoi
  • - boia dulce din belsug
  • - 1 lingurita curry
  • - 4 fire rozmarin
  • - sare de mare
  • - putin chilli uscat
  • Pentru sosul anchois aveti nevoie de:
  • - o conserva file de anchois in ulei de masline
  • - o lingurita mustar
  • - o lingura otet balsamic
  • - piper
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita cu sos anchois:

Carnea a stat la marinat in sosul format din ingredientele mentionate, cu exceptia vinului, pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest timp am tras-o la tigaie, fara sa mai adaug ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Dupa aceea am portionat bucata de carne in 4 bucati egale si am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am turnat peste marinata ramasa, un pahar de vin alb si putina apa. Am introdus tava in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 45 de minute. Daca nu va place in sange va recomand sa o lasati o ora.

In acest timp m-am ocupat de cartofi pe care i-am taiat in bucati aproximativ egale si i-am fiert cat sa intre putin furculita in ei. I-am luat de pe foc, i-am scurs de apa si i-am trans in unt, ulei de masline si usturoiul zdrobit cu lama cutitului adaugand din belsug boia dulce, curry, sare de mare, piper, putin chilli si rozmarin. Am amestecat, insa fara niciun intrument, doar miscand tigaia, pentru a nu se zdrobi, pana au capatat o crusta aramie. Dureaza cam 15 minute.

Pentru sosul de anchois am pus intr-un vas toate ingredientele si le-am dat prin blender pana am obtinut un sos omogen.

Am asezat totul in farfurie si am savurat din plin aromele si ingredientele care se potrivesc de minune impreuna.

Pofta buna si un weekend minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu sos anchois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peppersteak cu cartofi fondanti si salata de cruditati